OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Spørgsmål: Hvad er Gururajs budskab?
Gururaj: Folk i dag befinder sig mest på sindets niveau og mindre på hjertets. Det er der vores lære adskiller sig mest fra de andre systemer i verden; med vores øvelser er der en samtidig påvirkning af sindet og hjertet. Hjertet føler glæden og sindet værdsætter glæden. Dette er det aktuelle budskab. Ældgammelt, men fremført i nutidig sammenhæng.

Spørgsmål: Hvad er formålet med meditation?
Gururaj: Formålet med meditation er at skabe en harmoni mellem krop, sind og ånd. Harmonien eksisterer allerede; alt hvad der behøves er bevidst anerkendelse og oplevelse. Hvad mener vi med at opleve harmoni? Svaret er enkelt; at føle så meget fred i dig selv at alle problemer kan komme, og du forbliver fredfyldt. Alt kan forekomme vanvittigt og skørt omkring dig, og alligevel bevarer du freden og roen.

Spørgsmål: Er det vanskeligt at meditere?
Gururaj: Det er IKKE vanskeligt at meditere, faktisk er det ret enkelt og afslappende.

Spørgsmål: Hvorfor skulle jeg meditere?
Gururaj: Meditation giver ikke blot bevidsthed; det giver også indsigt. Meditation vækker kræfter og positive kvaliteter i dig, som du behøver for at komme til forståelse.

Spørgsmål: Hvad er personligt tildelte meditationsteknikker?
Gururaj: For at være virkelig effektive bør meditationsteknikker læres og tildeles individuelt. Der findes mange meditationsteknikker og et uendeligt antal variationer inden for hver kategori. Den præcise udførelse og kombinationen af de teknikker, som en person behøver, beror på mange faktorer. Af denne grund gives de enkelte teknikker direkte fra lærer til elev.

Spørgsmål: Hvordan kan meditation hjælpe mig i hverdagen?
Gururaj: I det daglige vil vi blive bedre til at tackle vores problemer med større balance, ro og kreativitet. Når vi er i stand til at vende tidligere mishag til glæde, er det et sandt udtryk for spirituel udfoldelse.

Spørgsmål: Har Dansk Meditations Samfund nogen religiøs tilknytning?
Gururaj: Vi har ingen speciel religiøs tilknytning. Religioner kan synes forskellige, men den højere mening i alle religioner er, at Gud er kærlighed og kærlighed er Gud. Hvis du er kristen, bliver du en bedre kristen, hvis du er jøde bliver du en bedre jøde og hvis du er muslim, bliver du en bedre muslim.


Copyright © 2007 Dansk Meditations Samfund